SUSTAINABILITY

Den här bloggen och hemsidan finns för att sprida budskapet om hur vår planet mår. Vi måste rädda den och sakta ner klimatförändringen. Jag har arbetat för det här i över tio år och att prata om hållbar livsstil är en passion för mig.

Men det är inte alltid lätt.

För mig är hållbar utveckling inte endast det miljövänliga perspektivet, utan också människans välmående, att bevara kultur och att samtidigt leva hållbart gällande den egna plånboken. Alla bitar måste passa för att det faktiskt skall fungera att leva. Därför vill jag inte sprida ordet om enbart miljösnälla produkter som kanske är tillverkade under vidriga förhållanden där arbetarna inte mår bra. Det är ju onekligen ett svårt pussel att verkligen få allt att gå ihop men det är vad jag strävar efter.

Jag lever själv enligt Zero Waste-principen och på bilden ovan ser ni min burk med mitt skräp. Zero Waste handlar om att undvika förpackningar och att aldrig slänga bort något. Principen är väldigt bra men inte alltid problemfri. Det är lätt att bli blind för det förpackningsfria och att glömma vad som egentligen är bäst för miljön. Vegansk mat som är förpackad är t.ex. ofta ett klimatsmartare alternativ än konventionellt producerat kött i lösvikt. Därför lever jag inte heller förpackningsfritt utan försöker enbart undvika plastförpackningar. I alla lägen i livet kan man inte heller lever skräpfritt, så som Zero Waste-livsstilen vill. Mediciner, sjukhusbesök och t.ex. nödvändiga renoveringar (asbest, mögel, vattenskada) orsakar mycket avfall - men är ändå viktiga att göra.

Här ser man tydligt att hållbar livsstil verkligen inte är enkelt. Något är förpackningsfritt men inte etiskt producerat och något annat är kanske etiskt producerat med tanke på arbetarna men har transporterats världen runt. I den här bloggen vill jag lösa det här problemet och hitta de bästa möjliga alternativen för en hållbar livsstil.

Du hittar olika kategorier på den här bloggen, där jag bl.a. har hållbar livsstil som en och Zero Waste som en. Alla mina Zero Waste-relaterade inlägg hittas också under kategorin för en hållbar livsstil. Jag pratar också mycket om att må bra mentalt och vill även lyfta feminism. Därför finns det även kategorier för dessa två. Vardagsbilder tycker jag är roliga och viktiga för att ni skall lära känna mig bättre och alla sådana bilder hittas under "Min vardag"-kategorin.
Använder Blogger.

Social

latest on Instagram @groniabo

Search This Blog